XPT Digital Trunking

Home / Oplossingen / XPT Digital Trunking

Hytera XPT Digital Trunking - Title Photo

 

Bundelradio-oplossing voor de professionele mobiele communicatie

Hytera XPT is een voordelige en gemakkelijk uitbreidbare radio-oplossing van Hytera op basis van de beproefde repeater-techniek. Op basis van de conventionele DMR-radio heeft Hytera met XPT een verdeeld bundelradiosysteem zonder centraal beheer voor de veeleisende gebruiker ontwikkeld.

XPT Digital Trunking - Rack

 

Voor meer informatie, zie de flyer: XPT – Flyer

 

Hoogtepunten van XPT

Geen controlekanaal – geoptimaliseerd kanaalgebruik
Hytera XPT kent in tegenstelling tot de klassieke bundelradio geen controlekanalen Alle ter beschikken staande radiokanalen worden voor de communicatie ingezet. Daarnaast worden alle kanalen door de radio-infrastructuur beheerd. Een handmatige kanaalkeuze op de portofoon is daarom niet langer nodig. Vrije kanalen worden voor gesprekswensen automatisch bepaald. Daarmee combineert Hytera XPT de voordelen van DMR Tier II met de radio-eigenschappen van moderne en krachtige bundelradiosystemen.

 

Eenvoudige uitbreiding, flexibele netwerkfuncties
De afzonderlijke repeaters in een XPT-systeem worden via een IP-netwerk met elkaar verbonden. Daarom heeft u naast de XPT-repeaters uitsluitend IP-switches nodig en een voor uw doelen ontworpen antenneschakeling, om uw radiosysteem op te bouwen. PC-hardware is voor het radiosysteem niet noodzakelijk, omdat in het XPT-systeem de oproepen decentraal worden opgebouwd. Er is geen centraal beheer nodig.
Mochten uw eisen voor uw professionele mobiele communicatie veranderen kan kunt u snel reageren, om de radiocapaciteit te verhogen. Hiervoor moet u uw repeater-locatie slechts met andere repeaters uitbreiden en deze op het IP-netwerk aansluiten.

 

Eenvoudige overstap naar XPT
Gebruikt u al conventionele DMR-radio van Hytera (DMR Tier II)? Dan bent u optimaal voorbereid! Uw aanwezige DMR-portofoons en RD985s-repeaters kunt u met een licentie-upgrade gemakkelijk naar XPT omschakelen. Daarmee blijft uw investering veilig en hoeft u geen nieuwe eindapparaten aan te schaffen.

 

Capaciteiten
Een XPT-radiocel kan uit max. 8 repeaters bestaan, waarmee tot max. 16 communicatiekanalen op een locatie ter beschikking kunnen staan.

Hytera-bundelradio-oplossing XPT

XPT Bundelradio Oplossing

Functies van XPT (selectie)

  • Spraakoproepen (individueel-, groeps- en noodoproep)
  • Datadiensten (GPS, kort data bericht, statusbericht)
  • Dispatcher-functies via Hytera SmartDispatch
  • Positieherkenning via GPS van alle portofoons met GPS-functionaliteit
  • Activeren/Uitschakelen van portofoons
  • Netwerkmanagementssysteem voor de administratie van het systeem
  • Beschikbaar in UHF en VHF