Systeemarchitectuur van ACCESSNET-T IP

Home / Oplossingen / ACCESSNET-T IP – TETRA-Systeemtechniek / Systeemarchitectuur van ACCESSNET-T IP

Het unieke, modulaire systeemontwerp van ACCESSNET®-T IP maakt de inrichting van het TETRA-systeem exact volgens uw wensen mogelijk. Het systeemontwerp staat zowel gedistribueerde als gecentraliseerde architecturen toe, om het TETRA-systeem flexibel op uw wensen af te stemmen.

 

Bij gecentraliseerde systemen vindt de overdracht van spraak en data en de overgang naar externe netwerken (Gateways) zoals PABX/PSTN op een centraal punt in het systeem plaats. De gecentraliseerde overdrachtsarchitectuur is het klassieke model in de telecommunicatiewereld.

 

De verdeelde schakelfuncties van de ACCESSNET®-T IP maakt een grotere flexibiliteit mogelijk bij de vormgeving van het systeem door de mogelijkheid, schakelfuncties en gateways op willekeurige punten in het systeem te realiseren.

 

De op software gebaseerde schakelfunctie kan bijvoorbeeld op een extra beschikbaar gestelde server of direct op een basisstation gebruikt worden. Naast de verhoogde flexibiliteit biedt de verdeelde architectuur een verhoogde robuustheid van het systeem tegen uitval van afzonderlijke locaties.