Hytera wint TETRA-aanbesteding in Brasilia

Home / Hytera wint TETRA-aanbesteding in Brasilia

Hytera wint TETRA-aanbesteding in Brasilia

Hytera heeft een aanbesteding gewonnen voor TETRA-radioapparatuur van de militaire politie van het federale district in Brasilia (Polícia Militar do Distrito Federal, PMDF), de hoofdstad van Brazilië. Er moeten 6000 portofoons en mobilofoons worden geleverd om zowel het dagelijkse werk als de speciale inzet van de PMDF te ondersteunen.

 

De apparaten die worden geleverd zijn de TETRA-portofoon Z1p en de TETRA-mobilofoon MT680. Deze laatstgenoemde zal in alle politievoertuigen van de PMDF worden geïnstalleerd. Alle radio’s worden geleverd door Hytera’s Braziliaanse dochteronderneming Hytera Brazil. Naast radioapparatuur zal Hytera tevens service, training en installatieondersteuning verzorgen voor de PMDF.

 

De belangrijkste technische voordelen van Hytera die ervoor hebben gezorgd dat zij de aanbesteding hebben gewonnen, waren de eigenschappen van de TETRA-portofoon Z1p met beschermingsgraad IP67, geïntegreerde Bluetooth en een zendvermogen tot 3 watt. Volgens Ricardo Bovo, directeur van Hytera Brazil, scoorde de TETRA-mobilofoon MT680 vooral door de ingebouwde luidspreker, zijn geringe formaat en zijn hoge zendvermogen. Daarnaast konden de uitmuntende audiokwaliteit en de mogelijkheid tot gebruik in een afgesloten privénetwerk op veel waardering rekenen.