Hytera Mobilfunk krijgt toestemming voor het vervangen van het landelijke TETRA-netwerk C2000 van Nederland

Home / Hytera Mobilfunk krijgt toestemming voor het vervangen van het landelijke TETRA-netwerk C2000 van Nederland

Hytera Mobilfunk krijgt toestemming voor het vervangen van het landelijke TETRA-netwerk C2000 van Nederland

Den Haag, Bad Münder – Op 17 juni 2015 hebben vertegenwoordigers van het ministerie van veiligheid en justitie en de CEO van Hytera Mobilfunk GmbH, Matthias Klausing, het eerste contract voor de vernieuwing van het landelijke TETRA-net C2000 in Nederland ondertekend.

 

C2000 is het communicatiesysteem voor alle reddingsdiensten in Nederland en moet in de komende jaren vernieuwd worden. Doordat het één van de eerste landelijke TETRA-systemen in Europa was, hebben de meeste delen van het huidige systeem qua hardware en software het einde van hun levenscyclus bereikt. De vernieuwing bestaat uit drie delen: Deel 1 is het TETRA-netwerk voor de communicatie tussen de controlecentra en de inzetkrachten (T2000), deel 2 is het paging-net voor de alarmering (P2000) en deel 3 bevat de uitrusting voor het controlecentrum.

 

Al op 5 maart werd deel 1 van C2000 na een succesvolle tender voorlopig aan Hytera Mobilfunk GmbH toegekend; met de ondertekening van het contract is de voorlopige toekenning in een definitieve opdracht gewijzigd.

 

“Wij zijn meer dan gelukkig dat onze harde en overtuigende werk in de offertefase en het uitbrengen van het beste aanbod tot de toekenning van de opdracht aan ons hebben geleid. Wij kijken er naar uit het project in een vertrouwensvolle samenwerking met het ministerie van veiligheid en justitie en met de winnaars van deel 2 en 3 van de tender te realiseren”, zei Matthias Klausing, CEO en president van Hytera Mobilfunk GmbH.